Fri frakt inom Sverige | Snabb leverans | Betala med Klarna

Smyckesvård


Förvaring

Förvara helst dina smycken lufttätt eller i en smyckesask/smyckeskrin. Undvik förvaringslådor av papper (som inte är avsedda för smycken) då dessa kan vara tillverkade av syrat papper/innehålla lim, vilket kan skapa en kemisk reaktion och missfärga smyckena.

Förvara dina smycken ifrån varandra (lägg inte på hög)  för att undvika repor och trassliga kedjor.


Användning

Smycken av ädelmetall, som guld och silver, ska inte utsättas för vatten, starkt ljus, överdriven värme eller kyla samt kemikalier. Ta därför av dig dina smycken när du duschar eller badar, tränar, solar och bastar (eller öppnar ugnsluckan).

Smycken är känsliga för kemikalier, ta därför alltid på dig dina smycken sist - efter att din hudlotion har torkat och du har applicerat smink, parfym och hårprodukter med mera.

Efter användning, torka försiktigt av varje smycke med en mjuk trasa för att få bort eventuella smink- och produktrester.


Rengöring

Undvika att använda starka kemikalier och rengöringsmedel. Skölj smyckena försiktigt med varmt vatten och torka av med en mjuk trasa, låt torka helt.

Silver oxiderar och mörknar naturligt, även vid kontakt med salter och mineraler på vår hud. Våra silversmycken är pläterade med rodium (en ädelmetall) som är mer motståndskraftig mot oxidering. Det gör att smyckena kommer att hålla sig fina längre och du behöver inte rengöra dem lika ofta.

Guldet på guldpläterade smycken nöts med tiden ner och det underliggande materialet (i vårt fall silver) blir synligt. Detta är en naturlig process för denna tillverkningsteknik. Våra guldpläterade smycken har en guldtjocklek på hela 2 mikron (vanligt att smycken har en tjocklek på 0,25 mikron eller mindre, så kallad "flash") för att ha en extra tjock yta att nöta på, så att de bevarar sin färg länge. Men du kan påverka hastigheten genom hur du använder och rengör dina smycken.